Evenementen in Lunteren

In Lunteren is het hele jaar wat te doen voor bewoners, maar zeker ook voor toeristen die Lunteren bezoeken.

In het voorjaar kunnen de kinderen rond Pasen eieren zoeken in het bos. In april opent Bosbad Lunteren weer en die blijft open tot de laatste vrijdag in augustus

Klomp Sy Huis
Bosbad Lunteren

In zomervakantie is er in het dorp de Zomermarkt. In augustus wordt in de hele gemeente Ede de Heideweek gevierd. Het hoogtepunt, op de laatste zaterdag van de Heideweek, vormt de Oud Lunterse Dag. Een dag vol spektakel en optochten van historische, agrarische voertuigen, ringsteken en natuurlijk elkaar gezellig ontmoeten in traditionele boerenkledij.

In de herfst kunt u genieten in het Lunters Buurtbos. Op de 3e zaterdag in november is de intocht van Sinterklaas Lunteren.

De winter kunt u in december genieten van Lunteren in Kerstsfeer en ’Kerst rond de Koepel’.

Lunteren in Kerstsfeer is een gezellige “intieme” kerstmarkt dat altijd het tweede volle weekend van december in het centrum van Lunteren gehouden wordt. Tijdens de kerstmarkt zijn er in het centrum vele kraampjes met allerhande kerst gerelateerde artikelen, diverse optredens van koren, eetgelegenheid en super vette attracties voor de kinderen.De kinderen kunnen gratis in alle attracties en in lekker knutselen in de kindertent. Uiteraard ontbreken in de grote tent de kraampjes met etenswaren en glühwein zeker niet!

In het Luntersche Buurtbosch is  in hetzelfde weekend ’Kerst rond de Koepel’ staan de kinderen centraal en er valt weer van alles te beleven in en rond de uitkijktoren. Traditiegetrouw is er een expositie van prachtige kunstwerken gemaakt door de Lunterse basisscholen. Er is een groot kampvuur en een echte lichtjesroute door het bos naar de Koepel. Er rijd een gratis pendelbus vanuit het centrum richting het Lunterse Buurtbos.

Lunteren in Kerstsfeer 2e weekend in december
De Koepel

Voor alle evenementen in en om Lunteren kijk op https://www.wegwiesinlunteren.nl . Op die site vind je onder het kopje Agenda de evenementen per maand.

Sharing is caring!